Tamara van der Linden 06-12813400 Bel mij
Geralde Boogaard 06-29268001 Bel mij
verhuur & verkoop

Borstkolf of babyweegschaal huren

Verhuur van de Symphony borstkolf

Als het voeden aan de borst nog niet lukt of niet mogelijk is, kunt u bij ons voor een korte of langere periode een borstkolf huren. Bijvoorbeeld als jullie gescheiden zijn van elkaar door een ziekenhuis opname of als de melkproductie niet helemaal goed op gang wil komen. Dan is het belangrijk zo snel mogelijk te starten met kolven.

De kolven van Medela hebben het voordeel dat het borstschild van de kolf aangepast kan worden op de maat die de tepel heeft. Het moet natuurlijk wel goed passen voor een optimaal resultaat! Over het aanmeten van het juiste kolfschild leest u meer bij Kolven stap voor stap.

Het bijbehorende kolfset voor enkel of dubbel kolven is bij ons te koop. Dit kolfset kunt u later ombouwen, met een conversieset, tot de Swing kolf van medela. De set is ook te gebruiken voor de Pump in Style (niet meer nieuw te verkrijgen), maar niet voor de Freestyle.

Huur borstkolf € 2,50 per dag
Enkel kolfset € 27,50
Dubbel kolfset € 37,50

Symphony PLUS

Welk programma wanneer?

Het Symphony PLUS programma bestaat uit twee verschillende kolfprogramma's. Het INITIATE kolfprogramma ondersteunt moeders die afhankelijk zijn van een borstkolf om de melkproductie met succes op te starten. Het MAINTAIN-programma is bedoeld om de melkproductie, nadat de deze op gang is gekomen, verder op te bouwen en in stand te houden. Zolang de melkproductie nog niet volledig op gang en stabiel is, adviseren we 8 tot 12 x per dag te kolven waarvan 1 x gedurende de nacht.

INITIATE

Gebruik het INITIATE-programma direct na de geboorte:

Tot je in elk van de laatste drie afkolfsessies een totale hoeveelheid van ten minste 20 ml hebt afgekolfd, OF
Gedurende de eerste vijf dagen. Als de melkproductie na vijf dagen niet op gang is gekomen, schakel je over op het MAINTAIN-programma.
Het INITIATE-programma loopt automatisch gedurende 15 minuten met meerdere pauzes. Het is belangrijk om het programma volledig af te maken. Aan het eind van het programma wordt ‘Programma gedaan’ op het display weergegeven. De borstkolf wordt automatisch uitgeschakeld. Wanneer de kolf automatische uitschakelt hoor je altijd een muziekje, ter indicatie dat het programma is afgelopen

MAINTAIN

Gebruik het MAINTAIN-programma nadat de melkproductie op gang is gekomen:

Nadat je in elk van de laatste drie afkolfsessies een totale hoeveelheid van ten minste 20 ml hebt afgekolfd, OF
Vanaf dag zes (afhankelijk van wat het eerst is).
Ga door met afkolven totdat de borst leeg en zacht aanvoelt. Het kolfprogramma moet handmatig worden uitgeschakeld. 

Verhuur van digitale babyweegschalen

Als het nodig is om uw baby regelmatig te wegen kunt u een digitale weegschaal huren.
Huur weegschaal € 1,- per dag
 

Alle prijzen zijn inclusief 21 % BTW